Hannoverizace v Hřebčíně HF 9.9.2009

  Jak jsem již popsala v aktualitách tohoto významného dne, historickou událostí, nejen letošního celého roku, je zápis a registrace našich českých klisen a hříbat v HANNOVERSKÉ PLEMENNÉ KNIZE. A jelikož se mi fotomateriál dostal k rukám teprve nedávno, připravila jsem pro vás průběh tohoto významného dne v této písemné a obrázkové podobě:

 
 
KOMISE
 
 
Tříčlenná komise společně s naším německy mluvícím panem sekretářem ing. Josefem Blokešem, ten nejvyšší, bez kterého bychom to vše těžko zvládali.
 
 
 
česká AMIRKA HF po Radegast z Amiry (hann.) po A'Jungle Prince
 
 
Naše Šampionka tříletých klisen plemene ČT 2009 Amirka HF zahájila předváděcí ceremoniál, to aby i v hannoversku věděli, že nejsme žádní chovatelé TROŠKAŘI smiley.
 
 
 
česká JOLKA HF po Radegast z Jiwany (ČT) po Gottward
 
 
Následovalo předvádění jednotlivých klisen. Předvedení na desce s popisem a změřením, předvedení na ruce v kroku s pohledy komise ze zadu i ze předu, předvedení na ruce v klusu pro posouzení mechaniky pohybu s pohledy komise z boku.
 
 
 
česká RUMINKA HF po Radegast z Ruměnky (ČT) po Gottward
 
 
Každé klisně byl odebrán z kořene ocasu vzorek žíní pro identifikaci DNA.
 
 
 
AMIRKA HF, RUMINKA HF a JOLKA HF s týmem a komisí
 
 
Společné foto úspěšného zápisu bylo nezbytné jak pro nás, tak i pro komisi. Všechny tři české tříleté klisny si zasloužily svým exteriérem a původem býti vedeny v HPK. Až poté přišlo na řadu pálení hříbat.
 
 
 
hann. CAMPBEL HF po Campbel Czech z Rubi (ČT) po Radegast
 
 
Opět následovaly u všech tří hříbat procedůry: zápis, odebrání žíní k identifikaci DNA a nakonec vypálení hannoverským ožehem. Disciplinovaný hřebeček zaujal komisi nejen svým chováním ale snad vším, čím hříbě (hřebec) zaujmout může. Jeho matka Rubi je taktéž zapsána v PK hann.
 
 
 
hann. RAWAL HF po Radegast z Wildfee (hann.) po Wattzmann
 
 
 
 Detailní záběr Rawalovy zádě odhaluje velmi praktickou pomůcku, kleštičky, při odebírání žíní.
 
 
 
hann. ADRIANA HF po Radegast z Ariadny (ČT) po EpsomXX
 
 
 Poslední fáze registrace hříběte. Krásná, elegantní a temperamentní klisnička taktéž vzorově postála při samotném ožehu. Matka Ariadna taktéž zapsána v HPK hann.
 
 
 
 Závěrem:
    Všichni spokojeni s průběhem celého náročného dne jsme se odebrali na zasloužený oběd, který nám nechal připravit náš předseda Aleš Fiala v Kravařích, restauraci DAMIKA. Komise s Alešem odjela k obědu na kočáru tahaný párou pony šimliček, my ostatní poodjížděli auty. Syti po výborném jídle jsme se s hannoverskou komisí rozloučili a krásný den ukončili kafíčkem s dezertem.